E-mail: als u onderstaand contactformulier invult, antwoord ik binnen 3 dagen. Belt u mij gerust, als het langer duurt. Telefoonnummers: 06-23384041, 0591-629852

Geboren te Groningen 17-10-1948

In 2003 begon ik in het Hellinger instituut te Groningen met de opleiding systeemwerk. In 2005 ben ik zelfstandig van start gegaan met het begeleiden van systeem opstellingen.

 

Bert Hellinger, de grondlegger van systeem opstellingen, heb ik zien werken met patiënten uit de inrichting ‘Zon en Schild’, met de diagnose schizofrenie en psychose. Door het lezen van zijn tijdschrift ben ik hem op de voet blijven volgen en dat heeft mij telkens weer tot nieuwe inzichten gebracht, wat er toe heeft geleid, dat ik op een diep niveau ben gaan werken.

 

Bert Hellinger noemt deze methode. ‘Gehen mit der Geist’. Ik heb het vertaald als: ‘De beweging vanuit de Bron’.

Ook mijn familiesysteem is niet zonder verstrikkingen. Mijn eerste opstelling liet heel duidelijk zien, dat ik erg belast was door de tweede wereldoorlog. Mijn vader was er getuige van dat zijn vriend in de oorlog werd doodgeschoten. Mijn vader is toen 'mee' doodgegaan. Hij was toen 26; toch is hij nog 74 jaar geworden. Als nakomeling heb ik hier behoorlijk hinder van gehad. 
Drie jaar na de oorlog ben ik geboren in Haren bij Groningen. De angsten en het verdriet en het leed wat mijn ouders en grootouders hebben gedragen, droeg ik ook vanaf mijn geboorte met me mee. Heel mijn leven had ik onbewust een gevecht ‘oorlog’ in mijn hoofd tot 2004, nog een jaar na mijn eerste opstelling. Ook heb ik via opstellingen ontdekt dat ik heel veel 'dader- energie' bij me heb gedragen en daar soms ook naar gehandeld heb. Het is onmogelijk om in je hart te zijn als je zo in je hoofd zit maar nu die oorlog eruit is kan ik het wel. Wat een geluk!

In heb ik heel intensief aan mijzelf en mijn eigen familiesysteem gewerkt en vele opstellingen gedaan. Er zijn lasten van mijn schouders gevallen tijdens opstellingen en ook nog daarna. Mijn leven is liefdevoller, gemakkelijker en rijker door bewustwording.
Als begeleider word ik telkens weer heel diep geraakt door de onvoorwaardelijke liefde, die altijd weer naar boven komt in het Veld waarin de opstellingen plaats vinden.

Opleidingen voor Familieopstellingen:
2005 Bert Hellinger instituut te Groningen. www.hellingerinstituut.nl
Docenten:
Jan Jacob Stam, Bibi Schreuder, Jacob Schneider, Johannes Schmidt,
Bert Hellinger.

2006 Organisatie en Structuur opstellingen:
Mathias Varga von Kibèd en Insa Sparrer.

2006 Deskundigheidbevordering:
Annebiene Pilon.

2007 Supervisie:
Daan van Kampenhout www.practiceforshamanismandritual

vanaf 2007 Lemuria kristal klas 
Wai Tuora Morgan (www.wai-shaman

 

Opleidingen v.a. 1971:
1971 A-verpleegkundige,Triotel, Leeuwarden
1989 Shiatsu, Iokai ShiatsuAcademie, Groningen
2002 Voetreflexzonetherapie, Sonneveld opleidingen, Zaltbommel
2002 Werkplekconsulent, Sonneveld opleidingen, Zaltbommel
2002 Traditional Thai Massage, Chingmai, Thailand
2005 Familieopstellingen, Hellinger Instituut, Groningen

Belangrijk

Belangrijk

Als u besluit deel te nemen aan een workshop dan ligt de verantwoordelijkheid geheel bij uzelf.

De praktijk kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele gevolgen van deelname aan een workshop of sessie.

 

Reden om niet toegelaten te worden voor deelname:

- Het gebruik van psychofarmaca.

- Bij verwardheid en of andere psychische stoornissen.

- Na een psychose moet men minstens vier jaar medicijn vrij zijn. 

In zo’n geval kan een familielid of een naaste wél een opstelling doen, uiteraard alleen met toestemming van de persoon zelf.

 

Mocht u al vaker mee gedaan hebben en zijn er veranderingen in uw situatie gekomen betreffende bovenstaande regels, dan verplicht u uzelf als deelnemer dit te melden voor de eerst volgende workshop.