In drie avonden leer ik u de basis van systeem werk met praktijkoefeningen waarin ik laat zien hoe u individueel kunt opstellen. U praktiseert zelf ook in de groep en u leert om kleine opstellingen te begeleiden. Uw eigen familiesysteem komt ook aan bod.
 
1e avond
• Hoe kom je tot een opstelling?
• wat en hoe zet je neer?
• Meditatie
• We zullen telkens trainen om in het NU te zijn
Huiswerk: lesstof… de wetten van liefde bestuderen!
e.v.t. vragen opschrijven
Genogram maken


2e Avond

Vragen huiswerk beantwoorden
• Het lot en hoe dat te gebruiken als begeleider 
• We gaan kijken hoe de relatie is tussen u en uw eigen moeder
Meditatie….  en ook nu zullen we trainen om in het NU te zijn.


3e Avond
• Evalueren van de vorige avonden en vragen beantwoorden
• Onder begeleiding mag u zelf proberen om een kleine opstelling te begeleiden
• We gaan kijken of er nog behoefte is om ergens dieper naar te kijken voor persoonlijke groei
• meditatie
 
Heeft u belangstelling stuur dan een EmContactail met uw naam adres en telefoon nummer. Vervolgens neem ik telefonisch contact met u op.
 
Kosten:
3x avond €150.00 p.p. reader plus lesstof € 15.00 alles incl BTW 


Observeren & Ervaringsgericht Leren
Als toeschouwer en representant zult u diverse manieren en systemen van opstellen ervaren. Zoals de Klassieke Methode, de Beweging vanuit de Ziel en de Beweging vanuit de Bron. Ook leert u over verschillen in dynamiek in opstellingen, het zogenaamde "goede geweten" en over de betekenis van ziekte. En lastige situaties voor de begeleider: wat doet bv. een begeleider als het systeem ‘vast zit’, of als u het even niet meer weet?  We werken ‘Blind’, representanten weten niet wie of wat hij of zij is.

In deze training komt u als deelnemer aan de beurt om een of meerdere familieopstellingen te doen voor uzelf en uw relatie met uw herkomst familie. Als begeleider is het nodig om op een juiste manier ook naar uw eigen systeem te kijken, ongeacht hoeveel zelfwerk u zelfs heeft gedaan. Dit zal een helende werking hebben voor u en uw systeem. Deze werkelijke situaties gebruiken we om uw vaardigheden als begeleider te trainen. Door ervaren, doen, observeren en reflecteren creëren we samen een ideale leersituatie voor een diepgaande masterclass. Er wordt veel aandacht besteed aan de dynamiek in de groep. Om een opstelling goed te kunnen begeleiden, is ook een goede begeleiding en overzicht van de hele groep vereist. Korte meditaties gericht op de inhoud zijn tevens een vast onderdeel.

  • 8 dagen, 2x een dag in de maand.
  • Totaalprijs: € 912,- Betaling per dag: € 114,- (vooraf overmaken) inclusief reader, koffie, thee, versnaperingen en soep voor de lunch, eigen lunchpakketje meenemen. 
  • Na afronding van alle acht donderdagen ontvangt u een certificaat van deelname aan de masterclass systeemopstellingen.

Voor uw opleiding?

Voor uw opleidingsinstituut maken we opleidingen op maat.
Denk bv aan therapeuten die vooral individueel werken met clienten en gebaat zijn bij training met attributen (zoals kussens, poppetjes, papier) in plaats van representanten.
Of wanneer uw therapeuten alleen met een bepaalde doelgroep werken, waar uw specifieke opleidingswensen voor heeft.

Neem contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.


Bij onze workshops en masterclass worden de opstellingen "Blind" gedaan: de representanten weten niet wie of wat ze zijn en ook niet wat er speelt. Het werkt zuiver, de mogelijkheid van oordelen of interpretaties nemen we hiermee zo goed als weg. Bij voorbaat hebben we hiermee al een interventie gedaan en daarmee een blokkade weggenomen, waarmee we direct al een voorsprong hebben om in de diepte aan het werk te kunnen gaan.