Na de laatste keer op 13 maart (mijn Bevrijdingsdag) is er van alles bij mij, maar ook bij mijn kinderen, in beweging gekomen. Voor mij heeft het echt een enorm bevrijdend effect gehad, deze laatste opstelling, die op alle levels doorwerkt! Ik ben er diep van onder de indruk en er ook zeer dankbaar en blij om! Het lijkt wel alsof ik opnieuw geboren ben en opnieuw mag leven! Het uit zich in talrijke kleine dagelijkse dingen, waar ik nu veel meer van genieten kan, maar ook merk ik dat ik heel veel lasten loslaat. Heel bijzonder!   
Hartegroet en tot ziens op 15 mei!

Ik gebruik veel van wat ik bij je heb ervaren in mijn werk, het sluit aan bij mijn weg en innerlijke kennis. Ik koester de wijze insteek van je blinde opstellingen. Ik hoor terug van anderen dat zij na uitstapjes bij andere opstellingen-begeleiders weer terugkomen bij jou. Gaaf!


Lieve MarIke,
Heb je berichtje ontvangen en ik vind de prijsverhoging best meevallen.
 
Ik vond de familieopstelling van zondag geweldig, het heeft me veel informatie en helderheid verschaft. Verder heb ik er nog niets mee gedaan maar dat komt wel.

Vervolg:Vorige week was het een bijzondere week voor mij. Ik heb mijn beide zonen vertelt van mijn grote geheim. De oudste,was vooral met mij bezig hoe het voor mij is en is geweest en de jongste is vooral bezig met het feit dat hij een zus heeft. Enfin meer hoor je wel de 19de. ‘tIs heel goed gegaan en heel liefdevol mooi hè
Lieve groet

 

Dag MarIke,


Twee maanden geleden heb ik een opstelling gedaan bij jou. Daar heb ik mijn faalangst opgesteld. Het bleek geen angst maar paniek (tenminste zo voelde het). Het was een prachtige en intense opstelling waar veel is opgelost.

Vervolgens ben ik verder gegaan met mijn leven en was eigenlijk de hele opstelling zowat al weer vergeten. Totdat ik laatst in een aantal situaties kwam waar ik normaal van in de paniek schiet. Wat gebeurt er? Niets! Ik bleef heel kalm en opgewekt en in plaats van faalpaniek voelde ik me zeker van mijzelf en kon ik zeggen tegen mijzelf: dit kun je best en je bent het waard. Pas toen dacht ik weer aan de opstelling.

Het heeft onder andere geresulteerd in daadkracht: ik ben gaan schrijven (wat ik al heel lang wilde doen maar niet durfde) en werk aan heb genomen wat ik eerst ook nooit zou durven Dank je wel!

Hartelijke groeten van een dankbare deelneemster

Weer een paar weken later.
De opstelling over mijn faalangst werkt ook door bij mijn dochter! Zij heeft ook faalangst. Eigenlijk had. Sinds een paar weken durft ze te laten zien;op school dat ze kan schrijven en lezen. Iets wat ze echt niet had gedurfd. Ook het maken van werkjes waar ze 'een hekel aan had' (veel te bang dat ze fouten zou maken) gaat steeds beter. Ook bij haar zie ik dat als ze 'moeilijke' dingen doet (thuis) ze nu veel; meer doorzet en in zichzelf gelooft. Net als ik schiet ze niet meer in een verlammende paniekfaalangst. Nu is het gewoon leuk, spannend en ook moelijk, maar we doen het wel. Natuurlijk zijn sommige dingen voor haar ook nog wel spannend maar dat hoort erbij als je 5 jaar bent toch?

Fantastisch werk wat je doet MarIke!

Vond het fijn het e.e.a.achteraf met je te kunnen delen; omdat het nogal erg veel en wat verwarrend was zo'n eerste keer en ook tegelijkertijd heel goed en helder. Het komt dus op het goede -ziels-nivo binnen, maar ik had er behoefte aan om het ook mentaal/emotioneel te kunnen duiden/verwerken. Er is veel in beweging gekomen; ook mijn dochter!  

Ze is opener, toegankelijker en nu haar kamerhuur opgezegd is, en ze zoekende was, kwamen we steeds beter met elkaar in gesprek en het resultaat is dat ze terug naar huis komt! En dat dat ook nog heel goed voelt voor zowel mij als mijn man! Dat hadden we in mei nooit gedacht, toen ze de deur perse uit wilde... Ze heeft veel levenservaring opgedaan en komt nu tot de conklusie dat ze het thuis zo slecht nog niet had en ze kom zeggen dat de ruzies voor een groot deel haar schuld waren...dat ze onredelijk is geweest en veeleisend etc. en ze vroeg om een 2e kans...Natuurlijk is het een wisselwerking; maar mede door de opstelling is er een mega-... doorbraak in ons gezin! Wij zijn blij dat ze terug komt! we gaan komend weekend haar verhuizen; er is een zeer obstinate puber weggegaan en er komt een jong volwassene voor terug! Wauw!
Thank you Spirit!!!

Hartelijk dank Marike,

goh, wat heeft t doorgewerkt en nog steeds.  Ik vond het fantastisch! Alles vrijwel zonder woorden,

en zo krachtig door uitbeelding.  Het heeft zn uitwerking in mijn familie,  in mijn relatie en in mn werk.

Dank.  Laat je het weten als je weer eens in Zwolle een opstelling doet?
Lieve Marike,
Ik heb veel zin om dingen in mijn eigen familie te herkennen en te helen...wat een mooi proces begeleidt je toch. Leuk dat je aandacht besteedt aan scholing, ik ben er erg geïnteresseerd in. Ik vind het erg leuk dat ik jouw en je werk heb leren kennen en het geeft me veel inzichten en balans in mijn leven. Dankjewel! Hartelijke groet.

Hoi Marike,
Je zet me aan het denken, ...heftige gesprekken gehad met mijn man. Hij wil ook een opstelling doen, dan willen we graag nog een afspraak maken voor een volgende keer.

Reactie van Marike.
Hier heb ik nog wat voorwerk voor jullie, nog iets wat heel belangrijk is om je daarvan bewust te zijn, schrik maar niet. Maar om jullie er alvast aan te laten wennen en omdat het heelt als je het zo bekijkt, laat ik het je nu alvast even weten.Het gaat hier om erkenning van ál jullie kinderen, ook die kinderen die al overgegaan zijn. Neem de tijd om hieraan te wennen. Het heelt vele wonden. Ook voor al jullie kinderen werkt dit energetisch door en krijgt ieder de plek waar die recht op heeft.  "Stel je voor in je eigen geest: jullie gezin bestaat niet uit vijf maar uit negen personen, en geef ze allemaal de juiste plek. Eerst vader dan moeder dan eerste kind enz. en ga maar in een kring staan met de klok mee....60;voel wat dit met jou doet als je op je eigen plek staat". Heel veel liefs en sterkte van MarIke

Hoi Marike, Hartelijk dank voor al je goede gaven afgelopen zondag. Het heeft mij heel
veel goed gedaan en mijn man ook! Wat een bijzondere resultaten. Dat het
uiteindelijk op 9 kinderen komt voelt helmaal goed. Gek hé.. 3x3, zo voelen ze ook. De representant die nummer 4 was, ik kreeg er de rillingen van. Jouw aftrap in het begin vond ik heel moedig, openhartig dat resulteerde in veel meer uitleg over de opstellingen dan ik in andere keren heb ervaren. Ik vraag me af of dit de eerste keer was dat je tegenover een groep cursisten je eigen verhaal vertelde? Ik vond het weer een bijzondere dag ;en wil graag nog een keer 'bestendigen' zoals mijn vriendin dat voorheen noemde .. dus alleen als figurant meedoen. Wellicht komt er dan erna nog een opstelling dat zien we wel. Ik ben erg blij dat je als 'leermeester' op mijn pad bent gekomen, zal mijn vriendin nog bedanken voor de mooie link die ze tot stand heeft gebracht.
Liefs,

Hallo Marike,

Het was zeker pittig afgelopen zondag met de opstellingen. Boeiend vond ik, dat de dingen, waarover Hellinger zo vaak wordt aangevallen (ten onrechte volgens mij) op deze dag aan de orde kwamen: Nazi verleden en misbruik van kinderen. Dat ook jij van die dag moest bijkomen kan ik me voorstellen. Het was ook interessant je af en toe zelf als representant in de opstelling te zien, dan zie je er opeens heel anders uit. 

En ach, wat betreft mijn plaats afstaan: als ik écht een opstelling had gemoeten, had ik dat misschien niet gedaan, maar ik had dat vervolg nog echt nodig, voelde ik. Bovendien had ik ook een mooie plaats daarbij als representant, al wist ik dat van tevoren natuurlijk niet, maar dat wordt allemaal mooi geregeld. 

Het gaat mij heel goed na mijn vorige opstelling. Misschien wil ik over een paar maanden vast nog wel een. Velen willen graag nog een keer daar in Zwolle, dus wie weet!

Lieve Marike,  
Ongeveer 10 maanden geleden hoorde ik voor het eerst in mijn opstelling de woorden "Ik blijf".  Ik vind het heel bijzonder hoe de betekenis van deze twee simpele woorden zich aan mij ontvouwt in een steeds diepere laag. Toen ik het voor het eerst hoorde gonsde het zinnetje door in mijn hoofd. Begreep het niet maar bleef voelen......... 

Stapsgewijs ontvouwde zich betekenissen zoals: blijven kiezen voor het leven....in plaats van (de liefde voor)de doden volgen. Het levende in het leven blijven volgen,  of het geluk en vreugde.

Of: Ik blijf mijzelf; ipv als iemand anders wiens rol ik speel. Ik blijf hier voor mijn eigen leven. Nu ben ik in een ik-blijf-fase die mij zo veel oplevert, dat ik het je wil vertellen. De betekenis die erbij gekomen is: Ik blijf, ook als ik angst of pijn voel. Ik blijf in elke omstandigheid in contact met mezelf en de buitenwereld.
Het is een commitment aan mijzelf. 

Ik durf veel langer stil te staan en niets te doen. Eigenlijk gewoon te blijven dus, ook zonder de volgende stap te weten. En door die extra tijd die ik mijzelf en de groep geef, komen nieuwe lagen naar boven. het is echt mooi! (trouwens niet altijd aangenaam hoor, maar het levert zo veel op!!)

Ik wens jou heel veel liefs toe.

Stuur uw reactie

Ik stel het zeer op prijs wanneer u uw reactie naar mij wilt zenden ter publicatie op deze website. Wanneer u dat wilt verzoek ik u mij een e-mail te sturen. Hartelijk dank alvast!